TOP termékek

Látogató számláló

0
1
4
1
8
5
9

Szűrés

+36301283830 | ugyfelszolgalat@bijoelet.hu INGYENES SZÁLLÍTÁS 30.000,-Ft feletti vásárlás esetén!

Bialetti kávék, kávéfőzők

Bialetti - a márka
Az, hogy a kávézás szinte az egyik napról a másikra az otthonokban is elérhetővé vált, a Moka Express kotyogós kávéfőző feltalálójának, Alfonso Bialettinek köszönhető.
A kotyogós atyja, Alfonso Bialetti 1888-ban született az észak-olaszországi Piemont tartományban található Omegna városkában. 1918-ban félkész alumíniumtermékeket árusító boltot nyitott Crusinallóban. Kezdetben fém tárgyakat, öntöttvas formákat gyártott, emellett azonban egyfajta kísérleti labort is üzemeltetett.

A Bialetti márkát megalapozó mesterművét 1933-ban hozta létre, amikor kipattant fejéből a Moka Express ötlete, amellyel forradalmasította a kávéfőzést. Bialetti a modern technikát vegyítette az olasz eleganciával és szakértelemmel. Egy kis méretű, három részből álló alumínium egységet tervezett, mely egy sima főzőlapon melegíthető fel. A népszerűségig azonban még hosszú út vezetett. Marketingjét a háború után fia, Renato indította be, amellyel a nagyszerű kereskedelmi érzékkel megáldott ifjú ipari szintre emelte apja találmányának gyártását.

A Bialetti márka védjegye a klasszikus Moka Express forma, és az 1958-ban életre hívott, reklámokban és a termékeken is feltűnő bajuszos emberke. Renato tudta, hogy termékének egy új, összetéveszthetetlen védjegyre van szüksége, így megszületett az apjáról mintázott kedves, bajuszos öreg, egy szerethető és nosztalgiát ébresztő figura, aki felemelt ujjával talán épp egy eszpresszót rendel.
Tovább