INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000,-Ft feletti vásárlás esetén! l Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.
+36301283830 | ugyfelszolgalat@bijoelet.hu
A zab az egyik legkedveltebb és legegészségesebb gabonánk. Leginkább zabpehelyként fogyasztjuk, de más formában is érdemes beilleszteni az étrendünkbe. Például az egész, hántolt zabszemet fogyaszthatjuk köretként. A zabkorpát, amely a zabszem héja és őrlés közben, mint melléktermék keletkezik, számos módon felhasználhatjuk és érdemes is tennünk, hiszen élettani hatása rendkívül kedvezőek.
Jelentőség, hatások:
A zabkorpának nagyon magas a rosttartalma, kb. 28%. Vízben oldódó és nem oldódó élelmi rostokat is tartalmaz, amelyek különböző módon segítik az egészséges emésztést. Növeli a teltségérzetet, ezért fogyni vágyóknak érdemes beilleszteniük az étrendjükbe. Segít a székrekedéses panaszokon, mozgásra bírja a beleket, illetve a méregtelenítésben is jelentős szerepe van. A rostok a vér koleszterin- és vércukorszintjére is kedvezően hatnak, ezért cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is érdemes zabrosttal kiegészíteni az étrendet.
A rostokon kívül a zabkorpa rengeteg fontos ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz (magnézium, foszfor, kálium, B-vitaminok).
Figyeljünk arra, hogy ha eddig kevés rostot fogyasztottunk, akkor fokozatosan növeljük a rostbevitelünket és elegendő folyadékot is fogyasszunk mellé, különben kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk (pl. hasmenés, székrekedés, puffadás, rosszullét)!
Felhasználás:
Sütéshez, főzéshez is használható. Semleges íze miatt önmagában nem érdemes fogyasztani, inkább keverjük el növényi tejben, joghurtban, turmixban. Süteményekhez, kenyérhez is adhatjuk vagy panírozáshoz használhatjuk.
A zabkorpának nagyon jó a vízmegkötő-képessége, ezért sűrítőszerként is használható, például főzelékek, levesek, krémek, töltelékek, vagdaltak készítéséhez, így helyettesíthetik a lisztet. Tészta is készíthető belőle.
Összetevők: zabkorpa
Glutént tartalmazhat! Szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.