INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000,-Ft feletti vásárlás esetén! l Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.
+36301283830 | ugyfelszolgalat@bijoelet.hu
Az A-vitamin alapvető tápanyag, amelyet vagy az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, vagy a növényekben található karotinokból, melyeket képes a szervezetünk A-vitaminná alakítani. Ez az A-vitamin csukamáj olajjal készült. A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához, a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.
Az A-vitamin más néven retinol, egy fontos tápanyag a szervezet számára. Ez a termék 10000 NE A-vitamint tartalmaz. Gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.Az A-vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban, halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban körülbelül 350-600 μg A-vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények (100g-onként) nagyjából 1500-1600 µg A-vitamint tartalmaznak.Tehát ez a vitamin egy alapvető tápanyag, amit az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, a karotinoidok pedig a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A karotinoidok közül sok közeli rokonságban van az A vitaminnal.Részt vesz a megfelelő vas-anyagcserében.Hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásáhozHozzájárul a normál látás fenntartásához.Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.Szerepet játszik a sejtek differenciálódásában (elkülönülésében).Szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb karotinnal.A táplálékkal bevitt A vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.A Vitaking A-vitamin 10000NE-s terméke gazdaságos, 250 db-os kiszerelésben kapható.