INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000,-Ft feletti vásárlás esetén! l Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.
+36301283830 | ugyfelszolgalat@bijoelet.hu
A C-vitamint legtisztább és egyben legolcsóbb formában aszkorbinsav porral lehet pótolni. A Vitaking Aszkorbinsav por terméke dobozonként 150 g port tartalmaz. Igazán gazdaságos kiszerelésű. Az aszkorbinsav por egy nagyon gazdaságos, por alapú, tiszta C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában (ne forróban), vagy akár limonádé is készíthető belőle. Fél mokkáskanál körülbelül 1000mg C-vitamin.
C-vitamin por formábanA Vitaking Aszkorbinsav 150g-os kiszerelásben, por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.A C-vitamin vízben oldódó. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak.Az aszkorbinsav por(ascorbin acid) egy nagyon jól felszívódó C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.A C-vitamin hozzájárul:az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően,a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,az idegrendszer normál működéséhez,a normál pszichológiai funkció fenntartásához,az immunrendszer normál működéséhez,a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez,az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,fokozza a vas felszívódását.A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:az erek normál állapotának, működésének fenntartásához,a normál csontozat fenntartásához,a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához,a fogíny normál állapotának fenntartásához,a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához,a fogak normál állapotának fenntartásához.A téli időszakban semmiképppen nem elhanyagolható a megfelelő étkezés és az optimális mennyiségű C-vitamin fogyasztás.Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.Hatóanyagok 1 adagban:(fél mokkáskanál)Név mennyiség NRV%C-vitamin (aszkorbinsav) 1000mg 1250%NRV%: felnőttek számára javasolt napi bevitelNapi ajánlott mennyiség:Fél mokkáskanál (hozzávetőlegesen 1000mg) vízben, vagy teában feloldva.A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.Minőségét megőrzi a doboz oldalán jelzett időpontig. (nap/hó/év)A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz hűvös helyen sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!OGYÉI nyilvántartási szám: 10528/2012Nagyobb gazdaságosabb 400 g-os kiszerelésben is kapható!