INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000,-Ft feletti vásárlás esetén! l Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.
+36301283830 | ugyfelszolgalat@bijoelet.hu
A C-vitamint legtisztább és egyben legolcsóbb formában aszkorbinsav porral lehet pótolni. A Vitaking Aszkorbinsav por terméke dobozonként 400gr port tartalmaz. Igazán gazdaságos kiszerelésű. Az aszkorbinsav por egy nagyon jól felszívódó por alapú C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.
400g C-vitamin por
A Vitaking aszkorbinsav por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.A C-vitamin vízben oldódó. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak.Az aszkorbinsav por(ascorbin acid) egy nagyon gazdaságos C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.A C-vitamin hozzájárul:az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően,a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,az idegrendszer normál működéséhez,a normál pszichológiai funkció fenntartásához,az immunrendszer normál működéséhez,a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez,az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,fokozza a vas felszívódását.A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:az erek normál állapotának, működésének fenntartásához,a normál csontozat fenntartásához,a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához,a fogíny normál állapotának fenntartásához,a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához,a fogak normál állapotának fenntartásához.Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.