INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000,-Ft feletti vásárlás esetén! l Telefonon hétköznapokon 9-15-ig vagyunk elérhetőek.
+36301283830 | ugyfelszolgalat@bijoelet.hu
Az alga tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint, enzimet(klorofill), ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, mint sok más élelmiszer, ezért használhatjuk táplálék-kiegészítőként. Az alga az élet forrásának, a tengernek az ajándéka a XXI. század embere számára. Olyan aminosavak, proteinek és vitaminok esszenciája, amelyek kitűnően kiegészítik az egyoldalúan táplálkozó emberek étrendjét. A spirulina por fogyasztható vízbe, gyümölcslébe keverve, illetve gyümölcs – vagy zöldségturmixhoz. Ha valaki nem bírja a “zöld” ízét, akkor célszerű a turmixba egy banánt is tenni, ugyanis a banán remekül elnyomja a spirulina ízét.
Spirulina alga
A Spirulina alga tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint, enzimet(klorofill), ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, mint sok más élelmiszer, ezért használhatjuk táplálék-kiegészítőként.A spirulina primitív szerkezetének köszönhetően válik kitűnő táplálékká. Nem rendelkezik kemény sejtmembránnal, ellenben tele van fehérje építő riboszómával. A hiányzó kemény fal biztosítja a benne lévő fehérjék gyors és hatékony felszívódását.Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek: a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette. Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.Spirulina alga: kiváló fehérjeforrásA spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be.Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben.Kiváló vitamin és ásványi anyag forrásTartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szelént, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat. A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak.A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért nagyon jó hatású vashiányos vérszegénység esetén. Nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.A Spirulina alga por fogyasztásaVízbe, gyümölcslébe keverve, vagy keverje hozzá gyümölcs – vagy zöldségturmixhoz.Képtelen vagy lenyelni, vagy megszeretni a különféle superfood-ok, “zöld löttyök” ízét?Amennyiben idegenkedsz ettől – és sokan vannak így ezzel kezdetben – vedd el az algák vagy a zöldségek éles ízét! Erre a legalkalmasabb a banán. Adj egy banánt a turmixhoz. Ez képes elvenni az élét a zöldségeknek. Jó még a citrom, a narancs, a grapefruit és a lime is, de a banán a legjobb.